Naujienos

2020.09.24

Vaikų pažintis su uogų ir vaisių auginimo ypatumais

Vilkaviškio r. Alvito mokyklos-daugiafunkcinio centro mokiniai praėjusiais mokslo metais dalyvavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros organizuotame konkurse „Kaip ant mūsų stalo atkeliauja...“ ir užėmė pirmąją vietą savo amžiaus kategorijoje.

Vaikai pasirinko analizuoti pieno produktų kelionę iki jų stalo. Moksleiviai gilinosi į ekologinio pieno ir jo produktų gamybos ypatumus bei svarbą, domėjosi lietuviškais tautinio paveldo produktais, kuriems pagaminti buvo naudojamas pienas, apsilankė ekologinės gyvulininkystės ūkyje, degustavo įvairiausius pieno produktus.

Pirmokų mokytoja Ingrida Sabeckienė savo ataskaitoje rašė: „Projekto metu sistemingai toliau plėtojome žinias apie pieno produktų gamybą, plėtėme vaikų akiratį, supažindinome su senovės maisto gamybos paveldu, skatinome ir suteikėme galimybę praktiškai skanauti sveikus ir ekologiškus pieno produktus. Vaikai įgijo žinių ir praktinės patirties. Projektas sukėlė labai daug teigiamų emocijų. Vaikai patys išbandė sviesto mušimo technologijas. Nors virtualiai, bet pabuvome ir pieninėje!“.

Pirmosios vietos nugalėtojai šį rudenį sulaukė savo apdovanojimo – kelionės į Mindaugo Šlapkausko ūkį, kur dabar galėjo susipažinti su obelų, kriaušių, vyšnių, slyvų, gervuogių, braškių, serbentų ir kitų uogų bei vaisių auginimo ypatumais.

Su kelionės akimirkomis susipažinkite ne tik mūsų nuotraukų galerijoje, bet ir mūsų Facebook paskyroje.

Daugiau naujienų

Piešinių konkursas vaikams: "Mano sveikuoliai draugai"

DĖMESIO, tėveliai ir mokytojai!Kviečiame jūsų mažąsias žvaigždes dalyvauti konkurse „Mano sveikuoliai draugai“.UŽDUOTISNupiešti linksmus, sveikus ir išradingus draugus – vaisius,...

Kviečiame ruoštis viktorinai ir įdomiajai pamokai!

Ruošiantis įdomiajai pamokai "Užauginta Lietuvoje! Sveikų skonių kelionė", kuri vyks jau balandžio 8 d., taip pat viktorinai, kuri vyks balandžio 7-18 d., kviečiame susipažinti su įdomiosios pamokos užduotimis...

Iš ūkininkų ūkių – tiesiai ant vaikų pietų stalo: kuo mums naudingos trumpos tiekimo grandinės?

Tūkstančiai šalies moksleivių ir darželinukų savo švietimo įstaigose sužino, kaip jų lėkštes pasiekia vietinių ūkininkų užauginti vaisiai, daržovės ir pieno produktai. Dalyvaudami...

Renginių kalendorius