Vilkaviškio r. Alvito mokyklos-daugiafunkcinio centro mokiniai praėjusiais mokslo metais dalyvavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros organizuotame konkurse „Kaip ant mūsų stalo atkeliauja...“ ir užėmė pirmąją vietą savo amžiaus kategorijoje.
Vaikai pasirinko analizuoti pieno produktų kelionę iki jų stalo. Moksleiviai gilinosi į ekologinio pieno ir jo produktų gamybos ypatumus bei svarbą, domėjosi lietuviškais tautinio paveldo produktais, kuriems pagaminti buvo naudojamas pienas, apsilankė ekologinės gyvulininkystės ūkyje, degustavo įvairiausius pieno produktus.
Pirmokų mokytoja Ingrida Sabeckienė savo ataskaitoje rašė: „Projekto metu sistemingai toliau plėtojome žinias apie pieno produktų gamybą, plėtėme vaikų akiratį, supažindinome su senovės maisto gamybos paveldu, skatinome ir suteikėme galimybę praktiškai skanauti sveikus ir ekologiškus pieno produktus. Vaikai įgijo žinių ir praktinės patirties. Projektas sukėlė labai daug teigiamų emocijų. Vaikai patys išbandė sviesto mušimo technologijas. Nors virtualiai, bet pabuvome ir pieninėje!“.
Pirmosios vietos nugalėtojai šį rudenį sulaukė savo apdovanojimo – kelionės į Mindaugo Šlapkausko ūkį, kur dabar galėjo susipažinti su obelų, kriaušių, vyšnių, slyvų, gervuogių, braškių, serbentų ir kitų uogų bei vaisių auginimo ypatumais.
Su kelionės akimirkomis susipažinkite ne tik mūsų nuotraukų galerijoje, bet ir mūsų Facebook paskyroje.