Naujienos

2020.07.01

Pieno produktai – tiesiai į namus

Rinkdamiesi produktus, pirkėjai vis dažniau atsižvelgia ne tik į jų sudėtį, bet ir šviežumą, tad nenuostabu, kad populiarėja ūkininkų gaminama bei tiekiama produkcija. Vis tik, šiandien jų pagamintų produktų galima rasti ne tik turguose ar parduotuvėse, bet ir prie savo namų durų.

Pieno produktai klientus pasiekia tinkamos temperatūros

Varėnoje įsikūrusi sūrinė „Varinis puodas“ gamina įvairius pieno produktus – jogurtą, brandintus fermentinius sūrius, varškę ir panašiai. Tačiau jų gaminama šviežia produkcija gali džiaugtis ir kitų miestų gyventojai – pavyzdžiui, Vilniaus ir Kauno.

Sūrinės vadovas Audrius Jokubauskas atskleidžia, kad jų produkcijos galima užsisakyti su jais susiekus socialiniuose tinkluose arba svetainėje „kaimasinamus.lt“. Pastarojoje platformoje galima rasti daug ūkininkų, tiekiančių produkcijos pristatymo į namus paslaugą. Svetainėje, subūrusioje Lietuvos ūkininkus, pardavėjus ir jų klientus, galima užsisakyti pačios įvairiausios lietuviškos produkcijos iš skirtingų ūkių. Svetainėje siūloma pieno, mėsos produktų, daržovių, vaisių, uogų. Taip pat galima formuoti ir bendruomenes – kaimynus, draugus – su kuriais kartu planuojate dažnai užsisakyti produkcijos.

„Mes savo produktus reguliariai vežame, pristatome į parduotuves, restoranus ir t. t., o kartu pristatome ir privatiems asmenims, kurie pateikia užsakymą. Juos klientai gauna vieną kartą per savaitę“, – pasakoja A. Jokubauskas.

Jis priduria, kad dažniausiai per savaitę būna apie 20 užsakymų. Tiesa – šiandien jų skaičius jau sumažėjo, nors prieš mėnesį jų turėjo dvigubai daugiau.

„Karantino metu turėdavome ir iki 40 užsakymų per savaitę, o dabar jau atsigavo kiti prekybos kanalai: parduotuvės, restoranai, turgeliai. Mes patys taip pat nebeakcentuojame šios galimybės, tad ir užsakymų yra mažiau“, – pasakoja pašnekovas.

Vis tik, nors užsakymų kiek sumažėjo, sūrinė paslaugos atsisakyti neketina – produkciją į namus tieks tol, kol bus poreikis.

„Viskas išeina labai paprastai – mes keliaujame gana ilgą atstumą į Vilnių arba į Kauną, pristatome įvairiems užsakovams, todėl mums tikrai nėra sunku nuvežti individualiems klientams. Juk ar taip, ar taip visą dieną paskiriame kelionei. Žinoma, jeigu reikėtų aptarnauti šimtus – negalėtume, reikėtų kitaip viską organizuoti“, – sako sūrinės savininkas.

Audrius Jokubauskas patikina, kad pieno produktus užsisakyti į namus – visiškai saugu, nes jų šviežumui skiriamas ypatingas dėmesys.

„Mes gaminame dviejų rūšių produktus – brandintus fermentinius sūrius, kuriuos subrandiname, supakuojame ir vežame. Taip pat – šviežius produktus, kuriuos reikia suvartoti kaip galima greičiau. Tad, jeigu rytoj būtų produktų pristatymo diena, šiandien aš gaminčiau jogurtus ar varškę, kad klientai gautų pačius šviežiausius produktus. Mes savo gamybos ir visos logistikos technologiją taip ištobulinome, kad produktai būtų atšaldyti, šalti ir žmones pasiektų tinkamos temperatūros“, – kalba sūrinės vadovas.

Karantinas ūkininkams atvėrė naujas galimybes

Tuo tarpu, „Ritos Sūrių“ savininkė Rita Dirvinienė pasakoja, kad pristatymo į namus paslaugą pradėjo teikti būtent karantino laikotarpiu.

„Mes ir seniau šiek tiek pristatydavome, tačiau nedaug. Prasidėjus karantinui, užsidarė renginiai, parodos, kurių metu išparduodavome viską. Tad, teko ieškoti kitų galimybių. Pačioje karantino pradžioje nebuvo didelė paklausa, tačiau jam baiginėjantis turėjome jau labai daug. Vidutiniškai per savaitę vien į namus turėjome apie 40-50 užsakymų“, – pasakoja R. Dirvinienė.

Ji priduria, kad šia paslauga galima pasinaudoti ir šiandien bei planuoja ją palikti kaip nuolatinę – atsirado nuolatinių klientų, kurie grįžta, nuolat užsisako vėl.

Lietuvoje galima rasti keletą „Ritos sūrių“ parduotuvėlių, į kurias veždama savo gamybos sūrius, pašnekovė užsuka ir pas individualius klientus. Tokiu būdu „Ritos sūrių“ produkcija iškeliauja beveik po visą Lietuvą.

„Mes dažniausiai „Facebook“ paskyroje pranešame, kuriomis dienomis važiuosime į kokį miestą, tarkime, trečiadienį – į Kauną, ketvirtadienį – į Vilniaus apskritį, penktadienį – Tauragės ar Klaipėdos apskritį. Jeigu miestai yra kur nors toliau, siunčiame paštomatais, – apie įdomų sūrių pristatymo būdą užsimena ji, – įdomu, nes vieną savaitę daugiausia užsisako Plungėje, kitą – Šiauliuose, trečią – dar kur. Tad, sunku ir pasakyti, kurio miestelio gyventojai mūsų produkciją mėgsta labiausiai.“

Vis tik, pasak Ritos Dirvinienės, vykdyti tokią paslaugą – apsimoka. „Kadangi mes užsakymus vežame į mažas parduotuvėles, kuriose prekiaujame, stengiamės susidėlioti grafikus ir važiuoti, kad būtų patogu. Visus sūrius susidedame į šaltkrepšius ir keliaujame“, – sako pašnekovė.

 

 

 

Daugiau naujienų

Europos Sąjungoje atpažįstamos nuorodos užtikrina maisto produktų kokybę – apsisaugoma nuo bet kokio gyventojų klaidinimo

Kaip kelio ženklai mums nurodo, kaip ir kur važiuoti, taip įvairūs ženklinimai leidžia teisingiau pasirinkti produktus. Prekybos centrų lentynose jų galima rasti įvairių – pavyzdžiui, ekologiškas ar...

Dar daugiau medelių ugdymo įstaigoms!

Aplankėme dar daugiau Lietuvos pradinio bei ikimokyklinio ugdymo įstaigų, kurių kiemuose pasodinome kriaušių bei obuolių sodinukus.Tikimės, kad vaikučiai rūpinsis medeliais ir neužilgo galės skanauti...

Vaikai jau sodina savo sodus

Vaikų ugdymo įstaigos, dalyvaujančios Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje, kuriai įgyvendinti teikiama Europos Sąjungos finansinė parama, šiais mokslo metais kviečiamos...