Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.
Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.